Seværdigheder i Egense og Nordjylland

 

Der er masser af seværdigheder og sjove aktiviteter i Egense og Nordjylland. Her på siden kan du læse om nogle af vores favoritter i området.

Naturen ved Egense

Sommerhuset ligger i et naturskønt område med 500 meter til Limfjorden, 400 meter til Kattegat og ca. 700 m til en nyanlagt badestrand ved Egense havn. Stranden har blåt flag, så der kan trygt bades. Nedenfor kan du se et par billeder fra den nærliggende badestrand og bådhavn.

Der er skønne gå-, løbe- og cykelruter langs med Limfjorden, Kattegat og i sommerhusområdet. Egense Strand er et godt sted at kitesurfe og når vind- og vejrforholdene er gode, kan man beundre kitesurfere flyve gennem luften.

Kun 15 minutter fra Egense finder du også det skønne naturområde, Lille Vildmosecenteret.

Derudover er Øster Hurup strand kun 15 minutters kørsel fra sommerhuset, hvis I har brug for en dukkert i Kattegat.

 

Besøg Hals

Fra Egense er der 5 minutter med færge over Limfjorden til Hals. Færgelejet ligger ca. 15 minutters gang/3 minutters kørsel fra sommerhuset. Her er der gode restauranter, indkøbsmuligheder og en hyggelig havn. I sommerferien kan du endda nyde det ugentlige loppemarked i byen.

I Hals er der et større udvalg af dagligvareforretninger: Netto, SuperBrugsen og Meny – alle ligger ca. 5-10 minutters gang fra færgelejet. Butikkerne har åbent hele året rundt. I Hals finder du også tøjbutikker, en bager og et apotek. I byen kan du også besøge Hals Golf eller Hals Museum og Skanse.

En færgebillet koster 12 kr. pr. tur (børn under 7 år rejser gratis).

 

Besøg Aalborg

Cirka en halv times kørsel i bil fra Egense, ligger Danmarks fjerdestørste by, Aalborg. I Aalborg finder du både gode shoppingmuligheder på gågaden eller i butikscenteret Friis, og mulighed for at besøge en masse dejlige caféer og restauranter – et besøg på Salling Rooftop er også et besøg værd.

I Aalborg kan du også besøge en række seværdigheder. Kun 30 minutters kørsel fra sommerhuset i Egense finder du f.eks. Aalborg Zoo, Kunsten – Museum of Modern Art Aalborg og Utzon Center.

 

Besøg Nordjylland

Ved leje af sommerhuset i Egense, er du aldring langt fra alt hvad Nordjylland har at byde på. Mindre end en times kørsel fra sommerhuset ligger Vestkysten, hvor du kan nyde Vesterhavet, byer som Blokhus og Løkken og besøge den populære attraktion, Fårup Sommerland.

Kører du 60 kilomiter mod nord, kan du på halvanden time nå hele vejen til Skagen og Danmarks nordligste punkt, Grenen. I Frederikshavn kan du sejle til blandt andet Læsø, Oslo og Gøteborg eller blot nyde palmestranden i byen.

Tættere på sommerhuset –  30 km – finder du det flotte Voergaard Slot, som uden tvivl også er et besøg værd.

Du kan læse mere om hvad Nordjylland har at byde på her.